Количка

0 артикула
Начало По вредители Отрова за плъхове 12 продукт(и)

Отрова за плъхове

 

Наличието на плъхове в дома или офиса не е нещо, което може да се пренебрегне. Необходимо е бързо да се вземат мерки, ако не искате нещата да се усложнят и да излязат извън контрол. Бременността при пъховете трае едва 21-23 дена, като един женски плъх ражда от 5 до 10 малки плъхчета. Скоростта, с която тези гризачи се размножават е впечатляваща.

Освен многобройните зарази, които пренасят, плъховете могат да прегризат някой електрически кабел и да предизвикат пожар. Ето кои са знаците, по които можете да разберете, че сте нападнати от тези гризачи:

  • Миши изпражнения – те са тъмнокафяви на цвят и имат заострена, вретеновидна форма. Плъховете отделят до 40 такива топченца всяка нощ. Екскрементите им обикновено са концентрирани на едно място, тъй като те обичат да имат обособена зона за „тоалетна“ за разлика от мишките, които оставят изпражнения навсякъде.
  • Петна – плъховете имат лошо зрение. Поради това те обикновено се придвижват по едни и същи установени маршрути, в близост до первази и стени. Мазнината и мръсотията по козината им може да остави петна на местата, където са се отърквали.
  • Изгризани кабели, мебели, картонени кутии, изолации и т.н.
  • Дупки – плъховете умело изгризват дупки, където да се крият, складират храна или отглеждат малките си. Те могат да скачат нависоко, така че не оглеждайте само по пода, а и на височина до 1,20м.
  • Гнезда на плъхове – тези гризачи имат навика да късат на ситно всякакви материали, каквито докопат (например картон, дунапрен и др.) като ги примъкват и използват за оформянето на гнездо.
  • Следи от стъпки – плъховете оставят следи когато преминават през места, на които е натрупан прах или мръсотия. Може да прибегнете до следната хитрост: поръсете пода с брашно или талк и на сутринта проверете дали няма да забележите следи от миши лапички.
Филтри
«1»
Страница 1 от 1
«1»

Истории за вредители

Алергия към хлебарките

12 Дек 2020
    Имате ли такава?   Хлебарките - вредителите, които могат да изплашат и най-смелия човек   Хлебарките са...

Дървениците – какво навярно не знаем за тях?

24 Окт 2020
  Дървеници – да споделяш един дом с тях не е добра идея. И обикновено искаме да се отървем от досадните дървеници възможно най-бързо. И в...

Историята на моя свободен уикенд... И една мишка

20 Май 2019
  Мишка! – казах му, че е мишка! И той се обиди! Не на себе си, че е такъв. На мен се обиди! Явно истината боляла... Или пък си е мислил,...