Над 15 години опит в Пест Контрола

Молекулите

3@molekulite.com

ДДД услуги » Как да премахнем нашествията от хлебарки в барове или ресторанти?

Как да премахнем нашествията от хлебарки в барове или ресторанти?

 

 

Нещо, което понякога се пренебрегва от собствениците на ресторанти, е борбата с хлебарки и други вредители и това е много важно. В тази статия ще видим как заразяването с хлебарки може да съсипе вашия бизнес или да създаде лош имидж на заведението ви.

проблем с гризачи

Защо хлебарките са опасни в барове и ресторанти?

Хлебарките са опасни, защото могат да пропълзяват през съвсем малки процепи, дори като дупка на електрически контакт, например. Хлебарките могат не само лесно да се промъкнат в ресторантите, но веднъж влезли, те безпрепятствано преминават из помещенията през пролуките в стените. Ако видите няколко хлебарки през деня, вероятно има стотици, ако не и хиляди, които чакат между стените, за да излязат през нощта в търсене на храна.

Присъствието на хлебарка в бар или ресторант може да създаде лош имидж на заведението и да бъде причина да изгубите своите посетители. Ако клиент види хлебарка, е много вероятно той да си тръгне и никога да не се върне, но в тази епоха на онлайн ревютата този клиент може да отблъсне голям брой други посетители просто като даде лоша рецензия. Дори клиентът да не се разболее от пренесена от хлебарки зараза във вашия ресторант, той може да повдигне съдебно дело, ако проблемът с вредителите не бъде отстранен бързо.

 

Правилен контрол на вредителите от хлебарки, за да се избегнат заболявания

Хлебарките могат да причинят заболяване. Преди да пропълзят по кухненски плотове, съдове и прибори, хлебарките са пропълзяли по кофите за боклук, тоалетните чинии и мръсните канали. Следователно те пренасят бактериите от всички места, през които преминават. Те също могат да замърсят храната, като нарушат опаковката, която я предпазва.

Някои от заболяванията, които това насекомо може да причини, са гастроентерит, хранително отравяне, чревна треска, коремен тиф, диария, ламблия или листериоза. Също така, изпражненията на хлебарка и люспата, която тя отделя, могат да причинят алергични реакции, особено ако попаднат във вентилационната система. Някои симптоми на алергични реакции от хлебарки са обрив, сълзене на очите, астма и др.

Рутинна проверка може да причини затваряне на ресторант или бар. Ако заведението подлежи на проверка и в помещението се открие нашествие от хлебарки, това би било достатъчна причина за затваряне на бизнеса.

Има много причини, поради които, ако заразата от хлебарки ни изненада в нашия бар или ресторант, трябва незабавно да извикаме екип от професионалисти като Молекулите, за да контролираме напълно заразата.

Съвети за борба с вредителите от хлебарки

Ето няколко съвета, за предотвратяване заразата от хлебарки да нахлуе във вашия ресторант или бар:

  • Уверете се, че боклукът е в плътно затворени кошчета. Поставете кошчетата възможно най-далеч от сградата.
  • Съхранявайте всички храни във фризери или хладилници и се уверете, че са добре затворени.
  • Уверете се, че кухнята и помещенията се почистват и дезинфекцират всеки ден.
  • Проверете дали външността на сградата няма никакви празнини или пукнатини, през които хлебарките могат да преминат.
  • Потърсете компания за борба с вредителите, която се грижи за превенцията вместо вас.

 

Никакъв вредител не трябва да бъде причината за съсипването на бар или ресторант, още по-малко напастта от хлебарки. Ако имате нужда от помощ, за да се отървете от хлебарки или други вредители, ние от екипа на Молекулите сме на ваше разположение с най-добрите средства и професионалисти за борба с този тип проблеми.